نکات طلایی در مورد شومینه :
برای گرم کردن فضای خانه در زمستان، از وسایل مختلف گرمایشی مانند بخاری، شوفاژ و شومینه استفاده می شود. اما شومینه ها به دلیل طراحی متفاوتی که از سایر وسایل گرمایشی دارند، به عنوان عضوی از دکوراسیون خانه، مورد توجه بسیاری قرار می گیرند. شومینه ها در انواع شومینه های برقی، الکلی، دیواری، سنگی، گازی و هیزمی وجود دارند که هر سلیقه ای را راضی می کنند. میتوان گفت شومینه به هر شکل که باشد، می تواند حال و هوای آن فضا را مدرن و امروزی سازد و سرمای زمستان را تبدیل به گرمایی لذت بخش کند.



جنس بدنه شومینه ؟
 بدنه شومینه های سنتی از داخل با آجر پوشیده می شود، این آجرها نسوز هستند و در اصطلاح به آنها آجر شومینه گفته می شود. آجرهای نسوز حرارت را از خود رد نمی کنند بلکه آن را به بیرون منتقل می کنند. این عمل باعث می شود حرارت به دیواره پشت شومینه انتقال پیدا نکند. شومینه های امروزی معمولا از مواد دیگری مثل فلز و چدن نیز ساخته می شوند. برای نمای شومینه ها از مواد گوناگونی می توان استفاده کرد. شومینه های سنگی، شومینه های سفالی، چوبی، آجری و سیمانی از انواع مختلف شومینه ها هستند.

 

معایب شومینه چیست ؟
در بسیاری شومینه ها از موادی مثل آجرهای سفالی، سیمان، گچ و سنگ ساخته شده اند که هیچ کدام ضریب رسانایی بالایی ندارند.
 چهار سطح شومینه در امر رسانش تقریبا هیچ نقشی بر عهده ندارند زیرا بین دیوارها و کف زمین قرار گرفته اند و در نتیجه رسانش این سطوح کمکی به گرم کردن خانه نمی تواند بکند.

به دلیل زیاد بودن ضخامت مصالح به کار رفته در ساختمان شومینه گرما به سختی از مصالح عبور می کند.

بین هوای داخل شومینه به دلیل اینکه درتماس مستقیم با شعله های آتش است و هوای داخل خانه، اختلاف تراکم وجود دارد. در نتیجه هوای سرد درون خانه به سمت شعله ها و فضای گرم داخل شومینه حرکت می کند و در داخل شومینه با استفاده از انرژی  را از راه رسانش و تابش گرمایی هیزم ها روی شعله گرم کند.

شومینه گاز منواکسید کربن تولید می کند و این گاز به طور کامل از طریق دودکش دفع نمی شود، بنابراین بهتر است همه درزها را به طور کامل پوشانده نشوند و با این ترتیب اجازه می دهید این گاز خطرناک راهی برای خروج پیدا کند.

استفاده از کلاهک روی خروجی هواکش شومینه بسیار مهم است. مسدود شدن هواکش می تواند باعث افزایش چند برابری مسمومیت با گاز یا خفگی شوند. برای جلوگیری از ورود سوسک ها، حشره ها و دیگر جانوران از راه خروجی های وسایل گازسوز، بهترین راه حل استفاده از توری های فلزی است.

از میله هایی که به عنوان حفاظ جلوی شومینه قرار داده شده برای خشک کردن لباس استفاده نکنید. این کار می تواند باعث شود لباسها  بیش ازاندازه گرم شوند و در نتیجه موجب آتش سوزی شوند.

اسپری و مواد اشتعال زا را باید از جلوی شومینه دور نگه داشت زیرا امکان انفجار و آتش سوزی وجود دارد. یکی دیگر از معایب شومینه به خصوص برای کسانی که بچه کوچک دارند نداشتن حفاظ در جلوی آن است که ممکن است موجب سوختن کودک و ایجاد خطر شود.

 

نظافت شومینه چگونه است ؟
کسانی که در خانه شومینه ای دارند که با چوب و هیزم کار می کنند. اگر می خواهند شومینه شان کمتر دوده ایجاد کند روی هیزم ها مقداری نمک بپاشند. این روش در فاصله طولانی تری شومینه را تمیز نگه می دارد. چنانچه آجرهای اطراف شومینه کثیف شد می توانید  از سرکه برای تمیز کردن آنها استفاده کنید. قلم مو را داخل سرکه سفید زده و روی آجرها بکشید و با دستمال خشک آجرها را تمیز کنید.


شومینه الکی بهترین گزینه برای شماست !‌

اگر برای دکور منزل خود به شومینه نیاز دارید ولی تمایلی به روشن کردن آن با استفاده از چوب ندارید,بهترین گزینه برای شما استفاده از شومینه الکی میباشد.در ایران به دلیل کمبود چوب و ممنوعیت استفاده از شومینه های گازی در تهران، بهترین راه برای لذت بردن از شعله واقعی آتش، شومینه های الکلی بایواتانول است. الکل بایواتانول سوختی سبز، بدون بو و بدون دود است و نیازی به نصب دودکش نیست.


نکات مهم برای نگهداری شومینه چیست ؟

۱- از دیرباز انسان‌ها گرد هم آمدن در اطراف آتش را دوست داشتند. امروزه هم خیلی‏ها داشتن شومینه در خانه را علاوه بر منبع گرمایش به عنوان اصل دکوراتیو دوست دارند. شومینه علاوه بر ایجاد حظ دیداری برای اعضای خانواده می‌تواند تبدیل به نقطه‌ای متمرکز برای جمع شدن و صحبت کردن در اطراف‌اش شود. البته باید در نظر داشته ‌باشید که از سفال‌های نسوز مخصوص شومینه استفاده کنید چرا که استفاده از چوب‌های طبیعی عوارضی مانند کمبود اکسیژن در هوا، سختی تنفس و آلرژیک شدن ریه را به دنبال دارد و برای افرادی که مبتلا به آسم هستند و خانم‌های باردار خطرناک است.

۲- هنگامی که شومینه برای مدت طولانی روشن است، بهتر است از قراردادن وسایل آتش‏گیر و پارچه‏های پشمی در اطراف آن اجتناب کنید چرا که با گرم شدن دیواره و اطراف شومینه احتمال انتقال گرمای آن به وسایل نزدیک‌اش زیاد است و ممکن است موجب آتش‌سوزی شود. از گذاشتن وسایل چوبی، پلاستیکی، کاغذی و پنبه‌ای در نزدیکی‌های شومینه بپرهیزید.

۳- حتما شیرگاز و لوله گاز فعال‌کننده آتش شومینه را با دقت بررسی کنید تا جایی از آن ترک نداشته ‌باشد و متصاعد شدن گاز به اطراف به احتراق منجر نشود.

۴- به کودکان بیاموزید که به هنگام روشن بودن شومینه، وسایل و اسباب‌بازی‌هایشان را به داخل آن پرتاب نکنند.

۵- اگر خانه‌ای شلوغ و پررفت و آمد دارید و یا کودکی در خانه دارید حتما از محافظ‌های مخصوص شومینه استفاده کنید.

۶- اگر دکور شومینه خانه‌تان قدیمی شده‌ است، لازم نیست که به طور کلی دکور آن را عوض کنید، بلکه با تمیز کردن و تعویض آجرها و یا سنگ‌های شکسته می‌توانید به دکور دلخواه دست‌یابید.


دوشنبه 16 بهمن 1396
بؤلوملر :